Motverka & lindra förkylningar & influensa med hjälp av läkeväxter

Trött på vabruari eller återkommande virusinfektioner under framförallt vintern? Den där irriterande torrhostan som gör att flera nätters sömn får lida. Eller bihålorna som täpper till just när huvudet läggs på kudden. För att inte tala om tröttheten som sedan kan hålla i sig efter tillfriskning.

Infektioner i form av exempelvis förkylning, feber och influensa drabbar oss alla. Men! Många av dessa kan motverkas med hjälp av läkeväxter, eller lindra om sjukdomen ändock bryter ut.

Det finns örter för alla symtom; rethosta, slemhosta, feber, snor, illamående, diarréer och så vidare. Och mängder av spännande sätt vi kan tillreda örterna för att de ska smaka gott och göra väl.

Först och främst bör örter användas för att försöka motverka så många infektioner som möjligt. Men om sjukdomen ändå bryter ut finns det mycket du kan göra för att lindra med hjälp av örter. Lär dig om vilka örter & hur!

En workshop med inspelade videos och skrivet material som du gör i din egna takt. Det finns heller ingen tidsbegränsning utan workshoppen är din att göra när det passar dig.

Skapar du ett gratis konto kan du se på den demo-video som finns upplagd (ingen dold kostnad) (kommer snart...).

Kursen/workshoppens innehåll

Lär dig om läkeväxter - "Håll dig frisk i vinter"

Kursen är under uppbyggnad och än så länge är denna lista inte komplett. Bland annat tillkommer videos för varje avsnitt

  1. VIDEO - Välkommen till kursen!

  2. Varför du bör använda örter för att hålla dig frisk & minska på symtom

  3. Egenmakt - ta makten över din hälsa i dina egna händer

  4. Örter & deras tillämpning

  5. Benämningslista - olika sätt att hantera örter

  6. Kort introduktion till "energetics" - hur du väljer rätt örter

  7. Olika metoder för att göra växtbaserade produkter

  8. Praktisk detaljer för workshoppen

  1. Lär känna örter och deras egenskaper

  2. Diverse lösningar för att dra ut verksamma ämnen

  3. Vanliga örter vid infektioner och deras användningsområden

  4. Använda örter för att motverka infektioner

  5. Använda örter för att lindra och hjälpa vid infektioner

  1. Örter vid infektioner - örter beroende på symtom

  2. Vad som kan gå fel när du gör örtprodukter

  3. Fläderbärssirap

  4. Tinktur med echinacea - alkohol & glycerin

  5. Fire cider - "eldcider"

  6. Örter i honung

  7. Örtteer - ett av de bästa sätten att inta läkeväxter på

  1. Länkar till att köpa örter, råvaror & örtprodukter (inkl. rabattkoder)

  2. Boktips - gör örtprodukter

  3. Lär dig mer om örter

Om denna workshop

 • 23 lektioner

Kika in på workshoppen

Vad du kommer att lära dig

Under workshoppen går vi igenom hur du gör olika typer av örtextrakt, med diverse substrat för att dra ut verksamma ämnen. Enkla men effektiva tekniker. Bland annat kommer du att lära dig följande:

 • Motverka infektioner

 • Fläderbärssirap

 • Tinktur med echinacea - alkohol & glycerin

 • Fire cider ("eld-cider")

 • Örter i honung

 • Diverse örtteer beroende på symtom/syfte

 • Tips & tricks kring att göra egna örtprodukter

 • Hur du stärker immunförsvaret med hjälp av örter

 • Egenmakt :)

Du kommer inte bara lära dig specifika produkter utan också tips & tricks kring att göra egna örtprodukter!

En kurs du kan komma tillbaka till år efter år

Jag som håller i workshopen

Karoline Karttunen

Egenföretagare

Jag som håller i kursen heter Karoline och med mitt företag Way of Life vill jag sprida kunskapen om örter och hälsa. Vilket jag gör genom att bringa samman mina utbildningar som hälso- och kostvetare samt örtkännare. Mitt mål är att inspirera dig att bygga hälsa med hjälp av läkeväxter samt livsstil.

Förutom onlinekurser och en hälso- och örtblogg har jag kurser i Mölnlycke samt erbjuder hälso- och kostrådgivning (med eller utan örter) - personligen, digitalt eller per telefon.

Lycka till på din örtresa! Och kul om jag får vara en del av den :)

Örtteer vid förkylning & influensa

Olika örter beroende på symtom

Nej, ingefära är inte the-one-solution för alla typer av förkylningar, eller individer. Det kan till och med bli ganska fel med ingefära om du inte förstår dig på när den lämpar sig och när den inte lämpar sig.

Därför går vi under denna örtutbildning igenom hur du väljer örter som balanserar de symtom du upplever. Som exempelvis rethosta, allt för mycket snor och slem eller feber.

Vilka örter du väljer beror nämligen på vad det är för symtom du har. Istället för att tänka "ört x för hosta" behöver du se till karaktären av hostan. Vad är det för typ av hosta du har? Är den slemmig, där slemmet sitter fast i lungorna och behöver komma ut? Eller är det en irriterande torrhosta? För dessa två behövs olika örter.

Likväl beroende på var i stadiet av febern du är. Är det när du hutlöst fryser innan febern har brutit ut kommer du använda andra växter än när febern sedan bidrar till förhöjd kroppstemperatur och stor hetta. Vi vill alltså inte bara tänka "ört y för feber".

Lär dig hur du väljer rätt så att du får effekt!

Upplägg Workshop Örtkunskap

Videos & skrivet material

Workshoppen består av en video för varje avsnitt där jag visar hur vardera produkt görs. Till avsnitten finns också skrivet material där jag förklarar varför du bör använda just den örten och produkten, alltså örten eller örterna och produktens fördelar.

Under workshoppen kommer du att lära dig hur du gör örtextrakt i olika former med diverse lösningar - de medel vi använder för att dra ut verksamma ämnen ur växterna.

Såsom fläderbärs"sirap" (där bären kokas och därmed extraheras i vatten), tinktur (vilken kan göras med olika substrat, exempelvis alkohol eller glycerin), firecider/eldcider med hjälp av vinäger samt extrakt med honung som lösning.

Med denna kunskap kan du sedan lätt bygga vidare på din förmåga (och förhoppningsvis motivation) att göra fler egna örtprodukter. Och äntligen kanske komma igång med att göra egna produkter?! Samt ta hälsan i dina egna händer - egenmakten.

Ladda ner gratis örthäfte!

Ladda ner häftet ”5 tips på hur du kan komma igång enkelt med örter i vardagen”. Häftet innehåller också 10 örter som stärker hälsan samt tips på hur dessa kan användas. Massa matnyttig och praktisk info!

Genom att ladda ner häftet godkänner du att Way of Life skickar erbjudanden och information om örter och hälsa. Du kan avsluta när som helst.

Tack så mycket