Kombinera rätt örter till dig som individ samt tillståndet du vill förändra eller förbättra

Det här är en örtkurs där du får lära dig hur du väljer örter specifikt för dig som individ samt tillståndet du vill göra något åt. Kursen baseras på så kallad "energetics", vilket är ett system för att bättre förstå hur vi bör balansera örter med våra egenskaper som personer, samt egenskaperna i tillståndet vi vill förändra eller förbättra (vilket kan vara att stärka hälsan, förebygga eller läka redan existerande besvär). 

En kunskap som kan vara helt avgörande för huruvida en ört fungerar eller inte på önskvärt sätt. När du förstått energetics kommer din örtresa bli så mycket klarare och du kommer ha tydliga verktyg för att välja örter som passar dig och dina mål. Det är liksom som basen inom örtkunskapen. 

Kursen görs i din egna takt och det finns ingen tidsbegränsning, materialet är ditt!

Riktar sig både till dig som är nybörjare och precis satt igång din örtresa, här har du grunderna för att den resan ska gå smidigare. Likväl till dig som redan använder örter och har kunskap men vill förstå systemet energetics och därmed spinna vidare i dina örtäventyr.

Skapar du ett gratis konto kan du se på de demo-videor som finns upplagda (ingen dold kostnad). 

Kursens innehåll

  1. VIDEO: Välkomstvideo

   GRATIS DEMO
  2. Välkommen till kursen!

   GRATIS DEMO
  3. VIDEO: Kursens upplägg

  4. Kursens upplägg - gör dina övningar

   GRATIS DEMO
  5. Definition av begrepp

  6. One pill for every ill…?

  1. VIDEO: Vad är energetics?

  2. Vad är energetics?

  3. Varmt vs Kallt (warm vs cold)

  4. Torrt vs Fuktigt (dry vs damp)

  1. VIDEO: Varmt

  2. Förklaring varmt (warm) & varma örter

  3. Varm som individ

  4. Varma tillstånd

  5. Övning "varma örter"

  1. VIDEO: Kallt

  2. Förklaring kallt (cold) & kalla örter

  3. Kall som individ

  4. Kalla tillstånd

  5. Övning "kalla örter"

  1. Neutral gällande varmt & kallt

  1. Konkreta exempel på hur du använder varmt och kallt vid olika tillstånd

Om kursen

 • 1 295,00 kr
 • 41 lektioner
 • 1 timmas videoinnehåll

Sommarkampanj med start den 6 juni 2023!

Enbart 995 kr istället för 1295 kr. Samt 3 bonusar!

1. Örtdokument

2. Video hur du gör tinktur

3. Recept på mitt kanske godaste hälso-örtte

 • 00 Dagar
 • 00 Timmar
 • 00 Minuter
 • 00 Sekund

Örtkunskap - hur du får örter att fungera

Jag får ibland höra att en ört inte "fungerar" eller inte ger önskvärd effekt. Vilket nästintill alltid beror på att örten inte använts på rätt sätt; fel dosering, vid fel tillfälle, av fel anledning eller helt enkelt att det inte är rätt ört för den personen.

För att välja rätt ört behöver vi förstå växternas egenskaper samt anledningen till varför vi använder dem. Med den kunskapen kan vi sedan kombinera ihop rätt ört till dig som individ. Gör vi det får vi växterna att fungera alldeles utmärkt.

Det kanske låter komplicerat men med hjälp av "energetics" är det faktiskt ett ganska enkelt system. Förstår vi det som basen i örtkunskapen är det sedan lätt att bygga vidare på kunskapen om örter och deras enorma krafter att båda stärka hälsan och läka besvär.

Det här är det uråldriga system som används inom den västerländska örtkunskapen likväl som inom ayurveda samt traditionell kinesisk medicin (TCM) för att skapa balans. Precis det som naturen och våra kroppar alltid strävar efter, att upprätthålla homeostas och balans. Har vi för mycket eller för lite av något behöver vi växter som hjälper oss att balansera upp det. Vare sig det gäller för mycket vätska i kroppen eller "för lite" hälsa.

Om du skapar ett gratis inloggningskonto kan du se gratis demo-videor där jag förklara energetics närmre samt upplägget för kursen.

Video

Så väljer du örter specifikt för Dig som individ

"Energetics"

Jag som håller i kursen

Karolines Way of Life

Karoline Karttunen

Att hitta en ört som ger den effekten vi vill ha, eller som faktiskt balanserar oss som individer är inte alltid det lättaste. Du som jag kanske har testat många olika örter men inte riktigt fått önskvärd effekt, eller kanske inte ens fått någon effekt? Vissa örter kanske påverkar dig starkt medan andra knappt överhuvudtaget?

I min resa inom örtkunskapen är det kanske just ”energetics” som har gett mig de allra bästa verktygen, både för att hitta rätt ört för rätt jobb men också för att förstå denna gamla örtvisdom. Och därmed kunna bygga vidare på kunskapen om örterna.

Jag som håller i kursen heter Karoline och som hälso- och kostvetare tycker jag rent allmänt att allt för mycket fokus i samhället är kring sjukdom. Som örtkännare är mitt mål därför att vi bör se på örter såsom vi gör med grönsaker; som en hälsosam och vital del av vår kost och vardag. Och därutöver använda dem när de behövs förebyggande eller för att läka besvär (örterna agerar ju holistiskt).

Förutom onlinekurser samt en hälso- och örtblogg har jag kurser i Mölnlycke samt erbjuder hälso- och kostrådgivning (med eller utan örter), digitalt, per telefon eller personligen. Lycka till på din örtresa! :)

Vad du kommer att lära dig

 • Energetics - varmt versus kallt (med 10 örter resp. tillstånd i varje kategori)

 • Energetics - torrt versus fuktigt (med 10 örter resp. tillstånd i varje kategori)

 • Hur du kombinerar ihop örters, individers och tillstånds egenskaper för att hitta rätt ört

 • Att stärka din hälsa och optimera den specifikt för dig som person så att du kan må så bra som möjligt. Utefter din kropp och vem du är

 • Varför exempelvis ingefära och gurkmeja inte är rätt ört för alla individer vid alla tillfällen. Och varför du absolut inte ska använda ingefära vid feber

 • Hur exempelvis depressioner kan skilja sig mellan individer och varje enskild person behöver därför olika örter

 • Varför vi inte kan tänka på örter med samma synsätt som den västerländska sjukvården; "one pill for every ill"

 • Att varje person med låggradig inflammation är olika och vi alla behöver därför olika örter för inflammationen. Gurkmeja är inte alltid den bästa örten att välja, här listas andra örter som alternativ.

 • Att välja rätt ört beroende på vilket typ av hosta du har

 • Övningar vid varje avsnitt för att skapa egna erfarenheter

Ladda ner ört-häfte gratis!

Ladda ner häftet “5 tips på hur du enkelt kommer igång med att använda örter i vardagen” gratis! Häftet innehåller också 10 örter som används för att stärka hälsan, samt tips på hur de kan användas. Massa praktisk och matnyttig information!

Sagt om kursen från deltagare

“Örtakursen på distans har gett mig en djupare och bredare insikt för örter och växter i förhållande till mig själv. En fantastiks kurs med ett bra upplägg där jag fick först en introduktion på video och sen läsa texten. Övningar med de olika örterna var en ahaupplevelse. Att få lära mig vilka örter som passar mig som person till god hälsa. En ny värld att utforska så spännande. I diskussionsforumet finns möjlighet till att ställa frågor till andra kursdeltagare och Karoline. Tusen tack för en intressant kurs som jag varmt rekommenderar.”

Anonym utvärdering av kursen

“Jag gillar upplägget. Enkelt beskrivet och på ett inspirerande och pedagogiskt sätt. Gillar ditt sätt att förmedla kunskap.”

Anonym utvärdering av kursen

“Toppenbra kurs som man kan göra i sin egen takt :)”

Anonym utvärdering av kursen

Vad kursen kostar

Inklusive skrivet material, videor, övningar & community

kursen gör du i din egna takt och det finns ingen tidsbegränsning

Energetics

Börja kursen idag för att lära dig vilka örter som kan stärka din hälsa, förebygga sjukdomar och läka redan existerande besvär